Taiz%C3%A9_prayer.jpg

Tekaisin viime vuonna tämän blogin aihion kun suunnittelin mediariparia. No ripari ja koko kulunut vuosi on mennyt vähän uusiin puihin sairastumisen vuoksi. Nyt voisin kuitenkin kokeilla aloittaa ihan oikeasti blogin.

Olen lähdössä ensi viikolla perjantaina ensin Pariisiin kahdeksi päiväksi ja sunnuntaina 30.8. matkani käy Taizéhen 17 vuoden jälkeen. Taizéssa on siis ekumeeninen luostariyhteisö, jossa kävin muistaakseni vuonna 1998 Nurmon seurakunnan Euroopan matkalla.

Yhteisön on perustanut Veli Roger toisen maailmansodan jälkeen. 1960-luvulla siitä alkoi muodostua nuorten kristittyjen kokoontumispaikka. Eri puolilta maailmaa siellä vierailee tuhansia nuoria joka viikko. Viikkoon kuuluu talkoohommia, rukousta, keskusteluja jne.

Nyt olisi tarkoitus kokoontua viikoksi teologiseen kollokvioon, jossa opitaan ja keskustellaan Veli Rogerin teologiasta pääasiassa alle 40-vuotiaiden teologien kansainvälisen joukon kesken.

Taizén yhteisölle on tunnusomaista rukouslaulu, jossa toistetaan samaa rukouslausetta monta kertaa. Linkitän nytten tähän yhden lempparini, jonka sanat ovat alunperin espanjaksi "De noche iremos, de noche, que para encontrar la fuente, solo la sed nos alumbra, solo la sed nos alumbra." Suomeksi ne menevät: "Me yössä kuljemme yössä, ja kaipaamme luokse lähteen. Vain kaipaus tietämme valaisee, vain jano valaisee."

https://www.youtube.com/watch?v=zkjDNdrzj1k